Om kursen

Innehåll och form

I den här kursen får du träna på att hitta och följa just din inre kompass, att bli lite mer medveten om vem du är, hur du egentligen har det, vart du vill och hur du kan ta dig dit – och kanske att bry dig lite mindre om sådant som samhället normer, status och andras förväntningar. Det handlar om att lära dig att se på dig själv och på livet med nya ögon, om att kunna känna dig äkta och trivas med det, om att hitta motivation och energi att påverka din livssituation i positiv riktning, kanske om att hitta mer rätt yrkes- eller relationsmässigt, kanske om att förverkliga gamla drömmar eller om att helt enkelt skapa en mer meningsfull vardag. Nyckelorden är utveckling och hållbarhet – för både dig och planeten. 

Alla människor har olika förväntningar, intressen, behov och preferenser. Jag delar med mig av sådant som har hjälpt mig eller andra, med utgångspunkt i mina egna erfarenheter, mina poddintervjuer i Drömmen om Målajord samt min utbildning i ACT (Acceptance and Commitment Training), MI (Motiverande Samtal) och mindfulness/meditation. Se det som ett smörgåsbord att plocka det du känner att just du har nytta av.

Den inre kompassen består av tio moduler, som du kan läsa mer om här. Stegvis utforskar du först dig själv och ditt liv just nu, går vidare med att ser hur du kan hitta dina kompassriktningar och vilka hinder du kan tänkas möta på din väg, och avslutar med att ta reda på vilka verktyg du kan ha nytta av under din vandring samt hur din resa också kan påverka världen på ett positivt sätt. Varje kursmodul innehåller:

  • en inspirationspresentation 
  • en guidad meditation
  • några uppgifter för dig att jobba med (övningar och reflektionsfrågor)

Du väljer själv om du vill titta/lyssna på presentationen i form av en video eller ljudfil (15-30 minuter), eller läsa den (som ren text eller med bilder). 

Du gör kursen helt på egen hand och i din egen takt och du kan börja precis när du vill. Alla som går kursen får dessutom frivillig tillgång till en Facebookgrupp för att dela tankar och erfarenheter. Kursavgiften är 1900:-.

Behöver du mer individuellt stöd? Jag erbjuder också mentorskap (i mån av tid).

Är den här kursen NÅGOT för dig? 

Att läsa en onlinekurs på egen hand kräver lite självdisciplin, eftersom ingen kommer att stå där med en piska och tvinga dig till något. Här kan du läsa mer om vem kursen passar och inte passar (och om vem jag som har skapat kursen är). Läs gärna igenom texten innan du tar ställning till om den verkar vara något för just dig.

Kom ihåg att det är du som sätter ribban för hur mycket tid du vill lägga på kursen. Räkna med att, beroende på din ambitionsnivå, avsätta mellan två och fem timmar per modul. Ett tips är att läsa kursen tillsammans med någon du känner, så att ni kan stötta varandra och reflektera tillsammans. Ni får också 100:-/person i kompisrabatt på kurskostnaden.

Här kan du läsa om vad tidigare kursdeltagare har tyckt om Den inre kompassen.

Vad händer när kursen är SLUT?

Den inre kompassen kommer kanske inte att revolutionera ditt liv på några veckor. Det är ingen quick fix att lära sig hitta och följa sin inre kompass; det är något vi behöver träna under lång tid. Däremot kan den hjälpa dig att börja ta steg i rätt riktning, hitta verktyg som du kan ha nytta av genom hela ditt liv, och gå från att bara konsumera insikter till att applicera dem på din egen verklighet.

Ge bort kursen som present

Funderar du på en present till någon som tar studenten, fyller jämt eller har något annat att fira? Varför inte ge bort en möjlighet att träna sin inre kompass? Ange när du beställer kursen att den ska vara som present så får du ett presentkort skickat till din hemadress. 


Har du frågor? Varmt välkommen att höra av dig på maria@inrekompass.nu eller beställ direkt här.